3.5.09 Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου!!!

4 05 2009

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου 2010:

Joyful Street Party @ Αthens

:D


********************

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου καθιερώθηκε το 1998 από τον Δρ Μαντάν Κατάρια, ιδρυτή της Γιόγκας του Γέλιου και του κινήματος των Κλαμπ Γέλιου παγκοσμίως!

Κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, διοργανώνονται γιορτές γέλιου σε εκατοντάδες μέρη του πλανήτη μας, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται για να προάγουν τη φιλία, την αδελφοσύνη και την ειρήνη μέσα από το γέλιο!

Φέτος, στην Αίγινα γιορτάσαμε για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου στην παραλία της Κολώνας, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής! Αφού κάναμε μια πλήρη συνάντηση γέλιου και ασκήσεις γέλιου και διαφραγματικές αναπνοές, διαβάσαμε το μήνυμα του Μαντάν Κατάρια και γελάσαμε για ένα λεπτό στέλνοντας τη χαρά και την Αγάπη μας στο Σύμπαν! Η συμμετοχή ήταν ανοιχτή σε όλους, και σύντομα προστέθηκαν στην παρέα μας γελαστοί περιπατητές!

Δείτε εδώ πως περάσαμε!!

Το μήνυμα του Δρ. Μαντάν Κατάρια για τη φετινή παγκόσμια γέλιο-γιορτή

Δεν υπήρχε ποτέ μεγαλύτερη ανάγκη για γέλιο από ότι σήμερα. Ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση αναταραχής και πανικού. Καταρρακωμένος από την ύφεση, την τρομοκρατία και τη βία, με ένα αυξανόμενο συναίσθημα ανημποριάς και ανασφάλειας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μια οικονομική ύφεση. Τα σκαμπανεβάσματα είναι μέρος του σχεδίου της ζωής. Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται από αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά από το πώς αντιδρούμε όταν μας συμβαίνει κάτι. Δε μπορούμε να αλλάξουμε τις εξωτερικές συνθήκες μέσα σε μια ημέρα. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που νιώθουμε, μέσα μας. Έτσι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να γελάμε χωρίς λόγο, μέχρι οι εξωτερικές συνθήκες να βελτιωθούν.

Είναι ευτυχές που έχουμε τη Γιόγκα του Γέλιου, ένα εργαλείο που μας βοηθά να ανυψώσουμε το ηθικό μας και να ενδυναμώσουμε το πνεύμα μας σε καιρούς κρίσης. Θα μας βοηθήσει να καλλιεργήσουμε μια θετική νοητική στάση και μια κατανόηση του κόσμου, με βάση την ανιδιοτελή αγάπη, τη συγχώρεση, τη γενναιοδωρία και τη συμπόνια. Αυτές είναι οι αρετές που χρειαζόμαστε ώστε να υπάρξει η ειρήνη και η αρμονία σε αυτόν τον κόσμο.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου. Σε αυτή την περίσταση χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται και γελούν σε όλο τον κόσμο, κι έτσι βοηθούν στη συρρίκνωση κι απομάκρυνση του φόβου και της έντασης, μέσα από τον ήχο του γέλιου. Η αποστολή μας είναι να φέρουμε Καλή Υγεία, Χαρά και Παγκόσμια Ειρήνη μέσα από το γέλιο.

Πώς μπορούμε να φέρουμε την παγκόσμια ειρήνη μέσα από το γέλιο; Η συνταγή είναι απλή: «Όταν γελάς αλλάζεις, κι όταν αλλάζεις εσύ, αλλάζει κι όλος ο κόσμος». Όλος ο κόσμος είμαστε μια διευρυμένη οικογένεια- ας ενωθούμε στην αγάπη και το γέλιο.

Σας παρακαλώ να γελάσετε χωρίς λόγο για μόλις ένα λεπτό και να στείλετε αυτές τις δονήσεις στο σύμπαν.

Με Αγάπη και Γέλιο,

ΧΟ ΧΟ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

Δρ. Μαντάν Κατάρια

Ιδρυτής της Γιόγκας του Γέλιου και του κινήματος των Κλαμπ Γέλιου

http://laughteryoga.org


Ενέργειες

Πληροφορίες

Υποβολή σχολίου

Gravatar
WordPress.com Logo

Please log in to WordPress.com to post a comment to your blog.

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. (Αποσύνδεση)

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. (Αποσύνδεση)

Connecting to %s