Το μήνυμα του Δρ. Κατάρια για την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

27 04 2011

Το μήνυμα του Δρ. Κατάρια για την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Αγαπημένοι μου φίλοι του γέλιου,

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου παραδοσιακά γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Μάη. Φέτος, την 1η Μάη, χιλιάδες άνθρωποι σε πάνω από 70 χώρες θα γελάσουν μαζί, προάγωντας την ειρήνη και την αρμονία εν μέσω φυσικών καταστροφών, πλανητικής αναταραχής, βίας και τρομοκρατίας. Γεγονότων που έχουν διαταράξει την ηρεμία του πλανήτη μας- της μητέρας γης. Αυτή η μέρα αφιερώνεται επίσης στη διάδοση του μηνύματος της καλής υγείας και της χαράς μέσω του γέλιου.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια δολλάρια ξοδεύονται στη διατήρηση της υγείας, καθώς τα επίπεδα του άγχους αυξάνουν σταθερά. Το κόστος της ιατρικής περίθαλψης αποτελεί μια μεγάλη έγνοια για τους ανθρώπους στο σύνολό τους αλλά και τις κυβερνήσεις παγκοσμίως. Η Γιόγκα του Γέλιου έχει ήδη αποδειχτεί ένα δυνατό κι ελάχιστου κόστους εργαλείο για τη διατήρηση της καλής φυσικής και πνευματικής υγείας, με τους συμμετέχοντες να βιώνουν τα θετικά απτελέσματα από την πρώτη τους κιόλας συνεδρία.

Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη δύναμη που έχει το γέλιο ν’αλλάξει τον κόσμο. Σε αυτή την ευνοϊκή περίσταση, επικαλούμαι το σύνολο της ανθρωπότητας να χρησιμοποιήσει τη Γιόγκα Γέλιου, ώστε να ισχυροποιήσει την καλή θέληση και να αποδυναμώσει τον πόνο που προκαλούν η ανθρώπινη σκληρότητα και οι φυσικές καταστροφές με τις άσχημες συνέπειες που αμφότερα επιφέρουν. Ενώ οι ασκήσεις Γιόγκας του Γέλιου φέρνουν καλή υγεία κι ευεξία, το πνεύμα του γέλιου μέσα στον καθένα μας, μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε το βαθύτερο νόημα της ζωής. Κατανοώντας τους τρόπους και τα μέσα της συνειδητής διαβίωσης, μέσα από τα Κλαμπ Γέλιου, μπορούμε να νιώσουμε την ειρήνη μέσα μας, γεγονός που με τη σειρά του θα φέρει και ειρήνη εξωτερικά στον κόσμο.

Είμαστε όλοι ένα, είτε ζούμε στην Ανατολή είτε στη Δύση. Είμαστε συνδεδεμένοι και δε μπορούμε να αγνοούμε έθνη που είναι φτωχά κι υπανάπτυκτα γιατί η δική τους ευεξία επηρρεάζει εξίσου τα πλούσια έθνη κι έχει παγκόσμιες συνέπειες για όλους. Για παράδειγμα, η οικολογική ανισορροπία σε ένα έθνος, η εξάπλωση λοιμωδών ασθενειών, οι συγκρούσεις και η επιθετικότητα είναι αποτελέσματα ανισότητας και διακρίσεων. Συνεπειακά, αν δε νιώθουμε την ενότητα και δε μάθουμε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο σαν μια παγόσμια οικογένεια, δε μπορούμε να ζούμε με αρμονία. Πιστεύω πως: “Ολόκληρος ο Κόσμος Είναι μια Εκτεταμένη Οικογένεια. Ας Ενωθούμε μέσα από την Αγάπη και το Γέλιο!”

Έτσι, ας σταθούμε σιωπηλοί για 1 λεπτό απλώνοντας τα χέρια προς τον ουρανό και προσευχόμενοι για Παγκόσμια Ειρήνη. Ας αφήσουμε το ανιδιοτελές (χωρίς λόγο) γέλιο μας να ξεσπάσει κι ας στείλουμε αυτές τις δονήσεις αρμονίας και συμπόνιας σε ολόκληρο τον κόσμο και το Σύμπαν.

Χα Χα Χα!

Δρ. Μαντάν Κατάρια,

Ιδρυτής Παγκόσμιου Κινήματος Κλαμπ Γιόγκας του Γέλιου

About these ads

Ενέργειες

Πληροφορίες

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: