24.10.09 Συνάντηση Γέλιου για την 1η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη & τη ΜηΒία!

6 10 2009
Η ΜΚΟ Χαρούμενος Πλανήτης υποστηρίζει την Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία!   
Σας προσκαλούμε να γελάσουμε μαζί για την Ειρήνη το Σάββατο, 24.10.09, στη 1 το μεσημέρι, μπροστά από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο (Έξοδος προς την Οδό Ερμού)!

Τι είναι η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία (ΠΠ); Είναι η μεγαλύτερη πορεία για την Ειρήνη που έχει δει ποτέ ο πλανήτης! Ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2009 από τη Ν.Ζηλανδία και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου 2010 στην Αργεντινή, διασχίζοντας και τις 6 ηπείρους, περνώντας από 100 χώρες, και σκορπίζοντας στο διάβα της το μήνυμα της Ειρήνης και της συναδέλφωσης μεταξύ των λαών.Η ΠΠ είναι μια πρωτοβουλία του παγκόσμιου οργανισμού ‘Κόσμος Χωρίς Πολέμους’, που συστάθηκε από τα μέλη του ‘Ανθρωπιστικού Κινήματος’, και ενέπνευσε εκατοντάδες οργανώσεις και επιφανείς προσωπικότητες ανά τον κόσμο να δηλώσουν την υποστήριξή τους και να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή Ειρήνης!

Τι είναι η Γιόγκα του Γέλιου και τι σχέση έχει με την Ειρήνη; Είναι μια πρωτοποριακή τεχνική, στην οποία υποκινούμε το γέλιο σωματικά, γελώντας σαν άσκηση. Γελούμε με την καρδιά μας μαζί με μια ομάδα ατόμων, χειροκροτούμε ρυθμικά, κάνουμε ασκήσεις αναπνοών και στρέτσινγκ, μα πάνω απ’όλα καλλιεργούμε την παιδική μας διάθεση! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία, αυξάνεται η ευεξία μας και λέμε αντίο στο άγχος!

Η Γιόγκα του Γέλιου ξεκίνησε το 1995 από το Δρ. Μαντάν Κατάρια, παθολόγο, στην Ινδία. Σήμερα έχει γίνει παγκόσμιο κίνημα μια και υπάρχουν πάνω από 6.000 Κλαμπ Γέλιου σε 60 χώρες με 300.000+ μέλη σε όλο τον Κόσμο. Η Γιόγκα του Γέλιου είναι ένα μη πολιτικό, μη κερδοσκοπικό, μη ιδεολογικό, μη θρησκευτικό κίνημα, το οποίο έχει στόχο την Παγκόσμια Ειρήνη μέσω του Γέλιου! Γελάμε και καλλιεργούμε την Αγάπη, τη Συγχώρεση, τη Συμπόνια, τη Χαρά και την Αδελφοσύνη. Σε ένα κόσμο Χαρούμενων κι Αγαπημένων ανθρώπων απλά δε χωρά η έννοια του πολέμου και της βίας.

Ποιος μπορεί να κάνει Γιόγκα του Γέλιου; Όλοι! Δεν χρειάζεται να έχει κανείς καλή φυσική κατάσταση ή αίσθηση του χιούμορ για να συμμετέχει σε μια συνάντηση γέλιου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση για γέλιο κι άνετα ρούχα!

Σας περιμένουμε να γελάσουμε μαζί για την Ειρήνη με όλη μας την καρδιά!

Ελεύθερη συμμετοχή!

 Join the FB event!   

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση!

    Eπόμενες συναντήσεις γέλιου…

 

 

 

Λίγα λόγια για την 1η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη-Βία

 

 

ΠΟΤΕ;

Θα ξεκινήσει στη Νέα Ζηλανδία στις 2 Οκτώβρη του 2009, ημέρα επετείου της γέννησης του Γκάντι, η οποία ανακηρύχθηκε από τον Ο.Η.Ε. ως «Διεθνής Ημέρα για τη μηβία». Η πορεία θα τερματίσει στην οροσειρά των Άνδεων (Punta de Vacas, Aconcagua, Αργεντινή), στις 2 Γενάρη του 2010.

 ΓΙΑΤΙ;

Γιατί η πείνα στον πλανήτη μπορεί να εξαλειφθεί με το 10% από αυτό που δίνεται για εξοπλισμούς.

Γιατί η εξάλειψη των πολέμων και της βίας θα σημάνει την οριστική έξοδο από την ανθρώπινη προϊστορία και θα είναι ένα γιγάντιο βήμα σε ένα εξελικτικό δρόμο του είδους μας.

Γιατί στο όραμά μας αυτό μας συνοδεύει η δύναμη της φωνής των παλαιότερων γενεών αλλά και των ανθρώπων σήμερα που υπέφεραν και υποφέρουν τις συνέπειες των πολέμων: τις απώλειες, τους ακρωτηριασμούς, τους αγνοούμενους, τους πρόσφυγες τους εξόριστους…

Γιατί ένας «κόσμος χωρίς πολέμους» είναι μια πρόταση που ανοίγει το μέλλον της ανθρωπότητας και μας εμπνέει να επιβεβαιώσουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη ότι ο διάλογος μπορεί να αντικαταστήσει τη βία.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ;

Ήπειροι: 6 // Χώρες: 90 // Χιλιόμετρα: 160.000 // Διάρκεια: 90 μέρες // Μόνιμο γκρουπ: 50 άτομα // Διαβάσεις Συνόρων: 160 // Συνδιοργάνωση: 500 οργανώσεις // Οργανώσεις και συλλογικότητες που υποστηρίζουν: 3000 // Επισκέψεις σε κυβερνήσεις και πολιτικούς: 100 // Πνευματικά Κέντρα που συμμετέχουν: 25 // Συμμετοχή κόσμου κατά τη διάρκεια: 1 εκατομμύριο // Εικονική Συμμετοχή: 10 εκατομμύρια

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Το ελληνικό τμήμα της πορείας θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου από την Αθήνα και θα κατευθυνθεί με πούλμαν, αυτοκίνητα, μηχανές, ποδήλατα προς την Πάτρα. Εκεί θα επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα και μετά θα συνεχίσει μέχρι το Μιλάνο όπου και θα συναντήσει τον κύριο όγκο της πορείας που θα φτάνει εκεί από την ανατολική Ευρώπη.

Λίγο νωρίτερα όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν να συμμετέχουν από τη βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσουν την πορεία στο Βελιγράδι.

Διαβάστε περισσότερα @ http://worldmarch.gr & http://theworldmarch.org

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για την 1η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη ΜηΒία

walkthefuture

 

 

 

 

 

 

 


Ενέργειες

Πληροφορίες

2 σχόλια

8 10 2009
πεπη

Δεν έχω ακούσει κάτι πιο όμορφο, υγιές και ενδιαφέρον.
Θέλω πολύ να έρθω και θα φέρω κι άλλους.

17 11 2009
adonle

η παγκόσμια πορεία σήμερα στην πορεία του πολυτεχνείου!

http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=mf&gid=180974201221#/group.php?gid=54242725970&ref=ts

Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Please log in to WordPress.com to post a comment to your blog.

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s




Follow

Get every new post delivered to your Inbox.