3 oυσιαστικοί λόγοι για να κάνουμε Γιόγκα του Γέλιου!

22 02 2010

photo;Happy people, by alivepixel

Όλοι γνωρίζουμε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο!

Πιο, όμως, είναι το είδος του γέλιου που φέρνει τα επιστημονικά αποδεδειγμενα οφέλη του γέλιου στο σώμα και την ψυχολογία μας;

  1. Για να φέρουμε τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του γέλιου στο σώμα και το πνεύμα μας χρειάζεται να γελάμε με ελάχιστη διάρκεια 10 με 15 λεπτά. Από τη στιγμή που στη Γιόγκα του Γέλιου γελάμε σαν άσκηση, μπορούμε να συνεχίσουμε να γελάμε για όση ώρα επιθυμούμε. Από την άλλη, το αυθόρμητο γέλιο προκύπτει για μόλις λίγα δευτερόλεπτα, εδώ κι εκεί, και δεν είναι αρκετό ώστε να προκαλέσει φυσιολογικές και βιοχημικές αλλαγές στο σώμα μας.
  2. Για να ωφελήσουμε την υγεία μας γελώντας, πρέπει να γελάμε δυνατά και βαθιά, κινώντας το διάφραγμα. Ίσως να μην είναι απόλυτα αποδεκτό κοινωνικά το να γελάμε δυνατά και με θόρυβο. Σε μια συνάντηση Γιόγκας του Γέλιου υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο κάποιος μπορεί να γελάσει δυνατά κι εγκάρδια, χωρίς τις κοινωνικές συνέπειες.
  3. Το αυθόρμητο γέλιο εξαρτάται από πολλούς λόγους και συνθήκες, ωστόσο δεν υπάρχουν πλέον πολλά ερεθίσματα που μας κάνουν να γελάμε. Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε το γέλιο στην τύχη: μπορεί να συμβεί, αλλά ίσως κι όχι. Στη Γιόγκα του Γέλιου δεν αφήνουμε το γέλιο στην τύχη, αλλά δεσμευόμαστε να γελάμε. Αυτός εξάλλου είναι κι ο εγγυημένος τρόπος για να λάβουμε τα οφέλη του γέλιου στην υγεία μας.

Πάμε λοιπόν: Χο χο Χα χα χα!!



Ενέργειες

Πληροφορίες

Be the first to like this post.

Υποβολή σχολίου

Gravatar
WordPress.com Logo

Please log in to WordPress.com to post a comment to your blog.

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. (Αποσύνδεση)

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. (Αποσύνδεση)

Connecting to %s