Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου 2012:Το μήνυμα του Μαντάν Κατάρια!

1 05 2012

Καλό Μήνα σε όλες κι όλους!

Το Κλαμπ Γέλιου Αθήνας σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί - και προκαταβολικά λόγω εκλογών!-  την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου, αυτή την Πέμπτη 3 Μαϊου στην καθιερωμένη του συνάντηση στο Θησείο ( Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες).

Συναντιόμαστε στην αίθουσα των Φίλων του Ποδηλάτου, και πραγματοποιούμε τη συνάντηση στο πάρκο, κάτω από τα δέντρα, δίπλα από τον ΗΣΑΠ Θησείου :) !

Διαβάστε πιο κάτω το μήνυμα του Ιδρυτή της Γιόγκας Γέλιου, Δρ. Μαντάν Κατάρια γι’αυτή τη μέρα!

Αγαπημένοι μου φίλοι του Γέλιου,

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου, η οποία γιορτάζεται παραδοσιακά την πρώτη Κυριακή κάθε Μάη. Μου δίνει μεγάλη χαρά το γεγονός ότι φέτος, αυτή η μέρα γιορτάζεται σε πάνω από 70 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Η αποστολή μας να φέρουμε Καλή Υγεία, Χαρά και Παγκόσμια Ειρήνη για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται, από χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώνονται για να προάγουν τα οφέλη του ανιδιοτελούς γέλιου. Για αιώνες όλοι γνώριζαν ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, αλλά δεν υπήρξε αξιόπιστο σύστημα μετάδοσής του. Η Γιόγκα του Γέλιου είναι μια καινοτομική μορφή άσκησης, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να γελούν, χωρίς αυτό να εξαρτάται από εξωτερικές συνθήκες και αίτια της ζωής.

Το κίνημα των Κλαμπ της Γιόγκας Γέλιου που ξεκίνησε το 1995 με μόλις 5 άτομα, έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο και σε μια διεθνή κοινότητα από κοινωνικά Κλαμπ Γέλιου. Επιπλέον, η Γιόγκα του Γέλιου σήμερα έχει διεισδύσει σε πολλούς τομείς δραστηριότητας, όπως κέντρα ευεξίας, εταιρίες κι επιχειρήσεις, σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια, οίκους ευγηρίας, φυλακές, αστυνομία, ακόμα και στο στρατό. Βοηθά τους ανθρώπους να υπερνικήσουν τους σύγχρονους στρεσσογόνους παράγοντες και να δημιουργήσουν μια ολιστική ευεξία σώματος και νου. Το ανιδιοτελές γέλιο δημιουργεί μια θετική νοητική στάση και φέρνει στην επιφάνεια την πραγματική πνευματική μας φύση, αυτή της ανιδιοτελούς αγάπης, της ευγένειας, της εκτίμησης, της συγχώρεσης, της γενναιοδωρίας και της προθυμίας για βοήθεια και υπηρεσία των άλλων.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου είναι μια θετική υλοποίηση για παγκόσμια ειρήνη, κι έχει σαν πρόθεση να κτίσει μια πλανητική συνειδητότητα αδελφοσύνης και φιλίας. Το γέλιο είναι μια πλανητική γλώσσα, η οποία έχει τη δυνατότητα να ενώσει όλη την ανθρωπότητα και να καθιερώσει ένα κοινό σύνδεσμο μεταξύ διάφορων χωρών και κουλτούρων, για τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης.

Προτείνουμε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων να ξεκινήσει με ένα λεπτό γέλιου για την παγκόσμια ειρήνη, όπου οι αθλητές και οι παριστάμενοι στο στάδιο να προτρέπουν εκατομμύρια κόσμου να ενώσουν το γέλιο τους μαζί τους, καθώς θα παρακολουθούν τη ζωντανή αναμετάδοση παγκοσμίως. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει να συνενωθεί η ανθρώπινη φυλή για ένα σκοπό που τελικά θα φέρει περισσότερο γέλιο, ευτυχία και χαρά.

Για την ενίσχυση του σκοπού της πλανητικής ευτυχίας, ένα μεγάλο βήμα αποτελεί το πρόσφατο ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο καλούνται τα κράτη μέλη να συζητήσουν πάνω στην επιδίωξη της ευτυχίας κι ευεξίας, με τρόπο που θα καθοδηγεί τις δημόσιες πολιτικές τους. Η Γιόγκα του Γέλιου ήδη παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτή την ευοίωνη μέρα ας γελάσουμε μαζί, σηκώνοντας τα χέρια μας και στέλνοντας θετικές δονήσεις αγάπης και ειρήνης, ώστε όλος ο κόσμος να γίνει μια διευρυμένη οικογένεια.

Δρ. Μαντάν Κατάρια

Ιδρυτής του κινήματος των Κλαμπ Γέλιου

Με Αγάπηγέλια & αγκαλιές,

Ολόκληρος ο Χαρούμενος Πλανήτης!

‘When you laugh, you change, and when you change the whole World changes’.
-Dr Madan Kataria, MD, Laughter Yoga Movement Founder.

Χαρούμενος Πλανήτης Αστική Mη Kερδοσκοπική Eταιρία | Τ.Θ. 131, Τ.Κ. 180-10, Αίγινα
Joyful Planet Non Governmental Organisation | PO Box 131, GR 180-10, Aegina

www.joyfulplanet.org | vasiliki@joyfulplanet.org

About these ads

Ενέργειες

Πληροφορίες

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s




Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: